1. Politica de utilizare a Cookie-uri. Această politică se referă la cookie-urile și pagina www.acbiasi.ro.
  2. Ce sunt Cookie-urile?

Cookie-ul este un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisă de către un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) și este complet “pasiv” (nu conține programe software, viruși sau spyware și nu poate accesa informațiile de pe hard driverul utilizatorului).

  1. La ce sunt folosite Cookie-urile?

Aceste fișiere fac posibilă recunoașterea terminalului utilizatorului și prezentarea conținutului într-un mod relevant, adaptat preferințelor utilizatorului. Cookie-urile asigură utilizatorilor o experiență plăcută de navigare și susțin eforturile pentru a oferi servicii comfortabile utilizatorilor: ex: – preferințele în materie de confidențialitate online, coșul de cumpărături sau publicitate relevantă. De asemenea, sunt utilizate în pregătirea unor statistici anonime agregate care ne ajuta să înțelegem cum un utilizator beneficiază de paginile noastre web, permițându-ne îmbunătățirea structurii și conținutului lor, excluzând indentificarea personală a utilizatorului.

  1. Ce Cookie-uri folosim?

Folosim două tipuri de Cookie-uri: per sesiune și fixe. Cele din urmă sunt fișiere temporare ce rămân în terminalul utilizatorului până la terminarea sesiunii sau închiderea aplicației (browser-ului web).Fișierele fixe rămân pe terminalul utilizatorului pe o perioada în parametrii Cookie-ului sau până sunt șterse manual de utilizator.

  1. Cum sunt folosite cookie-urile de catre acest site? O vizită pe acest site poate plasa cookie-uri în scopuri de:
  • Cookie-uri de performanță a site-ului
  • Cookie-uri de analiză a vizitatorilor
  • Cookie-uri pentru geotargetting
  • Cookie-uri de înregistrare
  • Cookie-uri pentru publicitate
  • Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate
  1. Conțin Cookie-urile date personale? Cookie-urile în sine nu solicită informații cu caracter personal pentru a putea fi utilizate și, în cele mai multe cazuri, nu identifică personal utilizatorii de internet. Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite funcționalități pentru utilizator. Atare date sunt criptate într-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.
  2. Stergerea Cookie-urilor

În general, o aplicație folosită pentru accesarea paginilor web permite salvarea Cookie-urilor pe terminal în mod implicit. Aceste setări pot fi schimbate în așa fel încât administrarea automată a Cookie-urilor să fie blocată de browser-ul web sau utilizatorul să fie informat de fiecare dată când Cookie-uri sunt trimise către terminalul său. Informații detaliate despre posibilitățile și modurile de administrare a Cookie-urilor pot fi găsite în zona de setări a aplicației (browser-ului web). Limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite funcționalități ale paginii web.

  1. De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet?
  • Cookie-urile reprezintă punctul central al funcționarii eficiente a Internetului, ajutând la generarea unei experiențe de navigare prietenoase și adaptată preferințelor și intereselor fiecărui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookieurilor poate face unele site-uri imposibil de folosit. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu înseamnă că nu veți mai primi publicitate online – ci doar că aceasta nu vă mai putea tine cont de preferințele și interesele dvs, evidențiate prin comportamentul de navigare. Exemple de întrebuințări importante ale cookieurilor (care nu necesită autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):
  • Conținut și servicii adaptate preferințelor utilizatorului – categorii de produse și servicii.
  • Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor – reținerea parolelor.
  • Reținerea filtrelor de protecție a copiilor privind conținutul pe Internet (opțiuni family mode,funcții de safe search).
  • Limitarea frecvenței de difuzare a reclamelor – limitarea numărului de afișări a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.
  • Furnizarea de publicitate mai relevantă pentru utilizator.
  • Măsurarea, optimizarea și caracteristicile de analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de conținut este vizualizat și modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex prin motoare de căutare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile derulează aceste analize a utilizării lor pentru a îmbunătăți site-urile în beneficiul user-ilor.
  1. Securitate și probleme legate de confidențialitate

Cookie-urile NU sunt viruși! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcătuite din bucăți de cod așa că nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. În consecință, nu se pot duplica sau replica pe alte rețele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot îndeplini aceste funcții, nu pot fi considerate viruși. Cookie-urile pot fi totuși folosite pentru scopuri negative. Deoarece stochează informații despre preferințele și istoricul de navigare al utilizatorilor, atât pe un anume site cât și pe mai multe alte siteuri, cookieurile pot fi folosite că o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt conștiente de acest fapt și în mod constant marchează cookie-urile pentru a fi șterse în cadrul procedurilor de ștergere/scanare anti-virus/anti-spyware. În general browser-ele au integrate setări de confidențialitate care furnizează diferite nivele de acceptare a cookieurilor, perioada de valabilitate și ștergere automata după ce utilizatorul a vizitat un anumit site. Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri: Deoarece protecția identității este foarte valoroasă și reprezintă dreptul fiecărui utilizator de internet, este indicat să se știe ce eventuale probleme pot crea cookie-urile. Pentru că prin intermediul lor se transmit în mod constant în ambele sensuri informații între browser și website, dacă un atacator sau persoană neautorizată intervine în parcursul de transmitere a datelor, informațiile conținute de cookie pot fi interceptate. Deși foarte rar, acest lucru se poate întâmplă dacă browserul se conectează la server folosind o rețea necriptata (ex: o rețea WiFi nesecurizata). Alte atacuri bazate pe cookie implică setări greșite ale cookie-urilor pe servere. Dacă un website nu solicită browser-ului să folosească doar canale criptate, atacatorii pot folosi această vulnerabilitate pentru a păcăli browser-ele în a trimite informații prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizează apoi informațiile în scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important să fiți atenți în alegerea metodei celei mai potrivite de protecție a informațiilor personale.

 

 Sfaturi pentru o navigare sigura si responsabila, bazata pe cookies.

Datorită flexibilității lor și a faptului că majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri și cele mai mari folosesc cookie-uri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai răspândite și utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo și altele. Iată câteva sfaturi care vă pot asigura că navigați fără griji însă cu ajutorul cookie-urilor:

  • Particularizați-vă setările browser-ului în ceea ce privește cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi al securității utilizării cookie-urilor.
  • Dacă nu vă deranjează cookie-urile și sunteți singura persoană care utilizează computerul, puteți seta termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare și al datelor personale de acces.
  • Daca împărțiți accesul la calculator, puteți lua în considerare setarea browser-ului pentru a șterge datele individuale de navigare de fiecare data când închideți browser-ul. Aceasta este o variantă de a accesa site-urile care plasează cookie-uri și de a șterge orice informație de vizitare la închiderea sesiunii navigare.
  • Instalați-vă și updatati-vă constant aplicații antispyware.

Multe dintre aplicațiile de detectare și prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, împiedică browserul de la a accesa website-uri care ar putea să exploateze vulnerabilitățile browser-ului sau să descarce software periculos. Asigurați-vă că aveți browser-ul mereu updatat. Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizează exploatând punctele slabe ale versiunilor vechi ale browser-elor. Cookie-urile sunt pretutindeni și nu pot fi evitate dacă doriți să vă bucurați de acces pe cele mai bune și cele mai mari site-uri de pe Internet – locale sau internaționale. Cu o înțelegere clară a modului lor de operare și a beneficiilor pe care le aduc, puteți lua măsurile necesare de securitate astel încât să puteți naviga cu încredere pe internet. Dezactivarea și refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat și folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu înseamnă că nu veți mai primi/vedea publicitate online. Este posibilă setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri să nu mai fie acceptate sau poți seta browser-ul să accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, dacă nu ești înregistat folosind cookie-urile, nu vei putea lasă comentarii. Toate browser-ele moderne oferă posibilitatea de a schimba setările cookie-urilor. Aceste setări se găsesc de regulă în “opțiuni” sau în meniul de “preferințe” al browser-ului tău “ajutor” a browserului pentru mai multe detalii. Cookie settings in Internet Explorer Cookie settings in Firefox Cookie settings in Chrome Cookie settings în Safari Pentru setările cookie-urilor generate de terți, puteți consulta și site-ul: http://www.youronlinechoices.com/ro/

  1. Linkuri utile Pentru a afla mai multe informații despre cookie-uri și cum funcționează acestea, accesați resursele de mai jos:

Bine ați venit pe site-ul www.acbiasi.ro.

www.acbiasi.ro este un site al Școlii Gimnaziale „Alexandru cel Bun” Iași“. Prin utilizarea site-ului acceptaţi politica de confidenţialitate a datelor prezentată în cele ce urmează.

Politica de confidenţialitate se referă la colectarea şi utilizarea informaţiilor personale pe care ni le furnizaţi atunci când vizitaţi acest site.

Ne rezervăm dreptul de a modifica sau îndepărta la liberă alegere porţiuni ale Politicii de confidenţialitate. Veţi găsi de fiecare dată ultima variantă a acestei Politici la această adresă împreună cu data ultimei modificări. Această Politică este o completare la oricare alţi termeni şi condiţii aplicabili site-ului www.acbiasi.ro. Acest document stabileşte reguli care privesc exclusiv site-ul www.acbiasi.ro   şi nu au nici un efect asupra site-urilor către care avem legături din site-ul www.acbiasi.ro. Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” Iași este conştientă de importanţa protejării informaţiilor colectate despre dvs., în mod special acele informaţii capabile să vă identifice ca individ (“informaţii personale”). Acest document guvernează modul în care colectăm şi utilizăm aceste informaţii. Această Politică ar trebui verificată periodic pentru a fi la curent cu orice modificări.

Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” Iași gestionează datele personale în conformitate cu Regulamentul general privind protecția datelor nr. 679/2016 în vigoare în Uniunea Europeană (GDPR).

În acest scop, Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” Iași acționează în calitate de operator al datelor dumneavoastră personale și al datelor personale ale elevilor săi, adică Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” Iași stabilește scopurile și mijloacele de prelucrare pentru datele personale.

Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” Iași procesează date personale ale angajaților, potențialilor, actualilor și foștilor săi elevi, dar și ale părinților acestora sau reprezentanților legali în cadrul activităților sale zilnice de furnizare de servicii educaționale.

Conform GDPR, termenul procesare înseamnă orice operațiune efectuată asupra datelor personale, indiferent dacă este sau nu prin mijloace automate, cum ar fi colectarea, înregistrarea, stocarea, adaptarea, modificarea, consultarea, utilizarea, dezvăluirea prin orice mijloace, ștergerea sau distrugerea. Vă rugăm să acordați timpul necesar pentru a citi această politică de confidențialitate și pentru a înțelege operațiunile de prelucrare a datelor efectuate de Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” Iași. Ne dorim ca procesul de prelucrare a datelor cu caracter personal să fie complet transparent, prin urmare vă prezentăm mai jos toate informațiile de care aveți nevoie în legătură cu acest subiect.

De ce Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” Iași prelucrează date personale:

Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” Iași procesează date personale care vă aparțin sau aparțin elevilor în următoarele scopuri:

Furnizarea de servicii educaționale, începând cu procesul de înscriere a elevilor, administrarea clasei și orarul, activități didactice, administrarea examenelor naționale, concursurilor naționale și internaționale, eliberarea de registre matricole și rapoarte de evaluare

Furnizarea de servicii educaționale complementare: dezvoltare personală, consiliere personală, acces la biblioteca școlii, activități extrașcolare, cluburi, excursii școlare, gestionarea publicațiilor școlare, crearea unui mediu virtual de învățare și acordarea accesului la rețeaua de internet și intranet ale școlii, precum și monitorizarea utilizării rețelelor școlii

Asigurarea securității în școală: monitorizarea accesului în școală, supraveghere video

Asigurarea asistenței medicale și a consilierii psihologice în caz de nevoie

Administrarea școlii: gestionarea dosarelor și documentelor educaționale ale elevilor, gestionarea facturilor și plăților, audituri și controale interne, elaborarea de rapoarte, implementarea politicilor școlare, asigurarea colaborării cu alte școli, arhivarea, evaluarea calității serviciilor noastre

Comunicarea în școală: transmiterea mesajelor în legătură cu elevii și activitățile școlii prin orice mijloace de comunicare

Soluționarea disputelor și litigiilor

  1. Categoriile de date personale pe care Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” Iași le procesează includ, dar nu sunt limitate la următoarele:
  • Informații și date de contact : numele și prenumele, cetățenia, țara de origine, adresa, informațiile incluse în C.I./pașapoarte, numărul de telefon, e-mail etc.;
  • Detaliile bancare;
  • Documente medicale: istoricul medical, alergiile, fișa de vaccinare, afecțiunile, rezultatele analizelor medicale și alte documente medicale ale elevilor;
  • Date referitoare la mediul educațional și performanța academică a elevilor: rezultate academice și rapoarte de evaluare semestriale, disciplina si conduita elevilor, hobby-uri, rezultatele testelor educaționale, feedback-ul profesorilor, etc.;
  • Date despre familie: profesie și locul de muncă al părinților etc.;
  • Date de autentificare și de identificare: e-mail, parole, date de localizare, alte detalii de identificare online, etc.;
  • Fotografii și videoclipuri

În general, datele personale deținute de Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” Iași au fost furnizate direct de părinți sau ca rezultat al interacțiunii dintre părinți și elevi cu școala.

  1. Obiectul prelucrării datelor cu caracter personal privește transferul de la persoana vizată către operatorul Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” Iași a datelor cu caracter personal și prelucrarea acestora în scopul:
  2. eliberării de documente și acte de studii;
  3. asigurării manualelor școlare;
  4. acordării de burse și a altor forme de ajutor social;
  5. luării în evidență în cadrul cabinetelor medicale ale unității;
  6. participării la programe și proiecte naționale și internaționale;
  7. realizării unor situații statistice;
  8. eliberării de documente necesare pentru: instituții medicale, operatori  de transport, ambasade, ONG-uri, fundații, asociații, instituții, agenți economici, cluburi și organizații - pentru desfășurarea de activități extrașcolare,  unități de învățământ din țară și din  străinătate (membre UE), operatori mass-media;
  9. afișării rezultatelor la examenele naționale, olimpiade si concursuri în format letric la avizier și în format electronic pe site-ul școlii, prelucrarea ulterioară prin stocare a acestor date se realizează în scopul arhivării conform cu legislația specifică sistemului național de educație și în scopuri statistice nefiind incompatibile cu scopul inițial pentru care au fost colectate, cu respectarea măsurilor tehnice de securitate împotriva prelucrării ilegale. Vă informăm că datele vor fi afișate, respectând principiul minimizării din RGPD, art. 5, alin. 1, pct. c) ;
  10. monitorizare audio-video în cadrul examenelor și concursurilor naționale, datele cu caracter personal sunt prelucrate de MEN în conformitate cu Legea nr.677/2001 în scopul monitorizării persoanelor, spațiilor și/ sau bunurilor publice;
  11. monitorizare audio-video pe holurile instituției;
  12. folosirea imaginii foto/ video ale elevilor în scopul promovării imaginii școlii pe site, panouri,etc.
  13. prelucrarea rezultatelor obținute de elevi la Olimpiade și concursuri, naționale și internaționale și afișarea lor pe site, etc.

La începerea anului școlar, Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” Iași transmite datele personale ale elevilor către Ministerul Educației Naționale, care are calitatea de proprietar, beneficiar și operator al SIIIR (Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România).

Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” Iași  eliberează, la solicitarea elevilor și/ sau a părinților/ tutorilor, documente necesare operatorilor de transport, instituțiilor medicale, ambasadelor, unităților de învățământ din țară și din străinătate(membre UE).

Datele personale vor fi prelucrate, în acord cu scopurile prelucrării precizate anterior, până la momentul finalizării studiilor în cadrul Școlii Gimnaziale „Alexandru cel Bun” Iași . După aceasta, datele sunt anonimizate și stocate în scopul realizării unor statistici interne sau pentru a răspunde unor eventuale auditări.

  1. Baza legală a operațiunilor de procesare a datelor personale

Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” Iași gestionează datele personale în conformitate cu Regulamentul general privind protecția datelor nr. 679/2016 în vigoare în Uniunea Europeană (GDPR).

În acest scop, Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” Iași acționează în calitate de operator al datelor dumneavoastră personale și al datelor personale ale elevilor săi, adică Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” Iași stabilește scopurile și mijloacele de prelucrare pentru datele personale.

  1. Divulgarea datelor cu caracter personal

Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” Iași divulgă datele dumneavoastră personale numai angajaților școlii, personalului și colaboratorilor care au nevoie de acces la datele personale în principal pentru a asigura furnizarea serviciilor educaționale și complementare.

  1. Transferuri către țări terțe

Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” Iași nu transfera datele personale ale elevilor către țări terțe.

  1. Stocarea datelor cu caracter personal

Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” Iași stochează toate datele dumneavoastră personale cât timp vă aflați într-o relație contractuală cu școala, iar ulterior, în termenul maxim stabilit de legislație pentru fiecare categorie de date cu caracter personal. Școala păstrează dosarele elevilor și toate datele referitoare la interacțiunea elevului cu școala, în principal în scopul evaluării activității școlii și a calității serviciilor oferite, dar și pentru a răspunde potențialelor solicitări ale elevilor cu privire la parcursul lor educațional în cadrul școlii, solicitări care apar de obicei după ce elevii termină studiile. Cu toate acestea, vă rugăm să țineți cont de faptul că toate registrele matricole și alte documente școlare referitoare la activitățile de studiu sunt păstrate pentru o perioadă nedeterminată, în conformitate cu obligațiile legale pe care școala le are în acest sens. În cazul în care o dispoziție legală impune o perioadă minimă de păstrare, școala va păstra datele personale pentru cel puțin acea perioadă obligatorie.

  1. Drepturile dumneavoastră cu privire la prelucrarea datelor personale de către Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” Iași

GDPR oferă anumite drepturi legate de prelucrarea datelor cu caracter personal, de care beneficiați și dumneavoastră și elevii Școlii Gimnaziale „Alexandru cel Bun” Iași.

Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” Iași respectă toate drepturile menționate în GDPR și se angajează să furnizeze mijloacele adecvate prin care puteți exercita aceste drepturi, în conformitate cu detaliile menționate mai jos:

  1. dreptul de acces(dreptul de acces la datele cu caracter personal prelucrate și la informații privind mijloacele de prelucrare); 
  2. dreptul la rectificare(corectarea de către operator a datelor personale incorecte/inexacte); 
  3. dreptul la opoziție(posibilitatea de a se opune prelucrării); 
  4. dreptul de ștergere(dreptul de a solicita ștergerea datelor colectate atunci când nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor în care au fost colectate, atunci când își retrag consimțământul și nu există un alt temei juridic pentru prelucrare, atunci când apreciză că datele au fost prelucrate ilegal ori pentru respectarea unei obligații legale);
  5. dreptul la restricționarea prelucrării (permite obținerea restricției de procesare a datelor cu caracter personal în anumite cazuri, de exemplu atunci când apreciază că prelucrarea este ilegală sau contestă acuratețea datelor  cu caracter personal, pentru o perioadă care  permite să verificăm această acuratețe);
  6. dreptul la portabilitatea datelor (permite primirea datelor cu caracter personal furnizate, într-un format structurat, utilizat în mod obișnuit și lizibil, sau transmiterea acestor date unui alt operator de date).
  1. Supravegherea video

Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” Iași a implementat un sistem de supraveghere video, pentru a asigura securitatea elevilor, a personalului și a tuturor celorlalte persoane care au acces în școală. Siguranța și securitatea elevilor noștri reprezintă preocuparea noastră principală și aceste camere video ne permit să oferim protecție în timp real.

10. În situația în care doriți să vă exercitați oricare dintre drepturile enumerate la punctul 7 din această Politică de confidențialitate sau să obțineți informații suplimentare sau clarificări cu privire la prelucrarea datelor dvs. personale, vă rugăm să contactați Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” Iași. În cazul în care prezenta Politică de confidențialitate, pe viitor, va fi modificată, vom face publică noua variantă pe site-ul școlii și vom transmite o informare în acest sens.

SIMPOZIONUL JUDEȚEAN


Motivație și performanță
în practica școlară - ediția a VIII-a