scoala13_iasi@yahoo.com

Iași, Strada Mușatini nr. 53   +(40) 232 277 638

Stimaţi pǎrinţi şi dragi elevi,

Vǎ aducem la cunoştință  cǎ în unitatea noastrǎ au fost confirmate două cazuri de infectare cu virusul SARS-Cov-2 la clasa a II-a D și la clasa a V-a E. Conducerea şcolii a înştiințat Inspectoratul Şcolar Județean Iaşi şi Direcţia de Sănătate Publicǎ Iaşi.

Conform Hotărârii Consiliului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţǎ Iaşi (CJSU) şi pe baza avizului scris trimis de DSP Iaşi s-au suspendat cursurile la clasa a V-a E (scenariu hibrid – grupa a 2-a  pe o perioadǎ de 14 zile începând cu data de 13.10.2020) şi la clasa a II-a D (scenariul roşu începând cu data de 15 octombrie 2020).

Menţionǎm că vineri, 15 octombrie 2020, la ora 19 s-a realizat dezinfecția suplimentară în toate spaţiile unitǎţii noastre cu o firmǎ specializatǎ.

Este important să ne păstrăm calmul în situații de acest fel și să dăm dovadă de echilibru și empatie.

Multă sănătate tuturor!

Cu cele mai bune gânduri,
Conducerea scolii

Pe lângă dezvoltarea armonioasă a personalității fiecărui elev, școala noastră pune accent pe siguranța și integritatea fizica a acestora prin crearea unui mediu educațional prietenos, de calitate.

Astfel, școala dispune de 27 săli de clasă, 4 laboratoare și 2 (două)  săli de gimnastică cu un cadru ambiental–stimulativ pentru desfăşurarea activităţilor instructiv-educative: spațioase, luminoase, dotate cu mobilier ergonomic, table magnetice, flip-chart, videoproiectoare si calculatoare, dulapuri pentru elevi, jaluzele.

În biblioteca Școlii Gimnaziale „Alexandru cel Bun”, Iași este utilizat programul informatic BIBLIOTHEQUE. Biblioteca pune la dispoziţia utilizatorilor săi un număr de  14000 de unităţi de bibliotecă din toate domeniile, surse care le dezvoltă reflexia critică şi le permite să folosească în mod eficient informaţia, indiferent de formă şi suport. Oferă servicii de împrumut, informare şi studiu, asistenţă în consultarea bibliografiilor şi elaborarea unor lucrări pe teme date.    În scopul valorizării patrimoniului şi potenţialului cultural al bibliotecii se organizează frecvent expoziţii de carte, întâlniri cu scriitori, concursuri interdisciplinare, realizarea de momente artistice în cadrul unor parteneriate cu Biblioteca Județeana ”Ghe. Asachi” și cu alte instituții de învățământ, precum şi activităţi frontale cu elevii în care sunt aplicate metode didactice moderne.

Materialele didactice moderne:

  • calculatoare,
  • aparatură audio-video,
  • videoproiectoare.

precum şi accesorii aferente acestora reprezintă o gamă variată de prezentare a activităţilor didactice cât mai atractiv.

Materialele didactice auxiliare precum hărţi, planşe didactice, atlase pentru toate disciplinele, lărgesc percepţia elevilor facilitând astfel însuşirea unor cunoştinţe cât mai temeinice.


Galerie foto


SIMPOZIONUL JUDEȚEAN


Motivație și performanță
în practica școlară - ediția a VIII-a

© 2018 Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” Iași. Toate drepturile rezervate.
Site proiectat, realizat și întreținut de Adelina Lupan.
Politica de Coockie | Politica de confidențialitate

Sus